valve unit XE angle-angle version, thermostat chrome, wall mounting, bedroom, MEH, 120, horizontal

Woonkamer radiatoren

Met een woonkamer radiator van Zehnder is het comfortabel warm in de woon- en slaapkamer wanneer jij dat wilt.

  • Unieke designs
  • Elektrisch of warmwater
  • Breed assortiment

Design radiator als statement

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor het plaatsen van een design radiator. Zo zijn er gebogen radiatoren, gehoekte radiatoren en ook afgeschuinde radiatoren te koop. Met zo’n design radiator in een speciale vorm, zijn er opeens veel meer mogelijke plekken waar de design radiator in de woonkamer geplaatst kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een design radiator als ruimtedeler (room divider) tussen de eetkamer en woonkamer.

Een andere mogelijkheid is het gebruiken van een radiator als leuning bij bijvoorbeeld een vide. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een lage, vrijstaande design radiator te gebruiken als bankje. In onderstaande FAQ lees je welke design radiatoren geschikt zijn voor de woonkamer en wat de beste plek is om ze op te hangen.

Altijd een aangenaam verwarmde woonkamer? Dat kan met een design radiator van Zehnder. Of je nou kiest voor een elektrische, een CV-uitvoering of een hybride design radiator: je ziet er altijd aangenaam warmpjes bij. De radiatoren van Zehnder zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en zijn daarnaast een lust voor het oog. Met het ruime assortiment en er altijd een design radiator die past bij het interieur van jouw woonruimte.

Veelgestelde vragen

Over Woonkamer radiatoren

Allereerst kun je kijken naar de vorm en kleur van de radiator. Veel mensen kiezen voor een design radiator omdat je veel tijd in de woonkamer en/of leefkeuken doorbrengt. Een design radiator die matcht bij het interieur is dan een meerwaarde. Daarnaast is de woonkamer vaak een relatief grote ruimte in je woning. Wil je een dat de ruimte snel opgewarmd is? Kies dan voor een design radiator met een groot vermogen. Een elektrische “Plug-in Radiator” is bijvoorbeeld als snelle verwarmoplossing een ideale aanvulling op de wat tragere vloerverwarming. Hoe groot de radiator moet zijn om de ruimte op te kunnen warmen, is ook afhankelijk van het vermogen van de design radiator en de grootte van de woonkamer.

Onder het raam

Van oudsher wordt geadviseerd om een radiator onder het raam te plaatsen. Dit heeft allereerst als reden dat via een raam koude lucht de woning binnen kan komen. Warme lucht stijgt op vanuit de radiator terwijl koude lucht vanuit het raam daalt. De twee luchtstromen ontmoeten elkaar waardoor de koude lucht wordt opgewarmd voor het de woonkamer instroomt. Tocht wordt hiermee voorkomen.
Een tweede reden om een radiator onder het raam te plaatsen, is het optimaal gebruik maken van de ruimte. De muur onder een raam wordt maar zelden gebruikt. Daarom zou het zonde zijn om een radiator aan een stuk muur te hangen dat wel een ander doel kan dienen.
 

Radiator ophangen achter meubel

Iets om in de woonkamer rekening mee te houden is dat het wordt afgeraden om een (design)radiator achter een groot meubelstuk te plaatsen. Hetzelfde geldt voor een plek in een gesloten nis of achter gordijnen. De radiator kan hierdoor de lucht minder goed opwarmen en de warme lucht minder goed verspreiden. Daarnaast bestaan er tegenwoordig design radiatoren die zo mooi zijn, dat het zonde is ze te verstoppen.
 

Niet te dicht bij grond en muur

Ruimte rondom de verwarming zorgt ervoor dat de lucht in een ruimte sneller verwarmd wordt. Plaats een radiator bij voorkeur niet lager dan 10 centimeter bij de grond. Wil je in de toekomst bijvoorbeeld een nieuwe vloer in de woonkamer? Dan kun je deze leggen zonder dat je last hebt van de design radiator. Voor wat betreft de afstand tot de muur is 3 tot 5 centimeter aan te raden.
 

Verticaal

Nieuwbouw huizen hebben tegenwoordig geregeld ramen tot op de vloer. Daarnaast zijn ze steeds beter geïsoleerd zijn en komt er minder koude lucht via het raam binnen. Daarom worden er ook steeds meer verticale design radiatoren aangeschaft. Naast dat ze praktisch zijn, zijn het ook nog een hele mooie radiatoren om te zien.

Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.