ComfoAir Q 600 ST, ComfoWell 520, basement, garden, dog, ComfoPipe Compact

Zehnder ComfoAir Q

Met de ComfoAir Q ventilatie-unit kiest u voor ventilatie op het allerhoogste niveau. Het neusje van de zalm, zeg maar. ComfoAir Q staat voor comfortabel wonen in gezonde lucht. De balansventilatie-unit is extreem efficient en zuinig. En aan alle kanten uit te breiden. De beste basis voor het allerbeste binnenklimaat.

ComfoAir Q. Voor een duurzaam (t)huis.

De Zehnder ComfoAir Q maakt uw woning aanzienlijk duurzamer: de ventilatie-unit is namelijk extreem energie-efficiënt, omdat hij uitblinkt in warmteterugwinning en nachtkoeling. Zo hoeft de verwarming of airco in huis minder aan. Kies de uitvoering die past bij de woning: tot 400, 500 of 600 m³/h.

Overtreffende energienormen

De Zehnder ComfoAir Q ventilatie-units overtreffen de Europese energienormen. Op het gebied van warmteterugwinning is de ComfoAir Q-serie marktleider. Hij heeft namelijk de hoogste energie-efficiëntie bij het laagste energieverbruik in zijn klasse (tot wel 92,3% volgens EN13141-7 en SFP 0,28 bij 270 m³/h).

Modulerende voorverwarmer

De ComfoAir Q Premium heeft een modulerende voorverwarmer. Vriest het? Dan verwarmt deze voorverwarmer de binnenkomende lucht alvast voor, tot een constante temperatuur van zo'n 0°C. Nooit meer dan dat nodig is, zoals een aan/uit-voorverwarmer dat doet. Zo creëert de voorverwarmer de optimale situatie voor warmteterugwinning.

Koude- en warmteterugwinning

De ComfoAir Q gebruikt de warme of koele lucht in huis, om de binnenkomende lucht op te warmen. Die overdracht gebeurt in de warmtewisselaar van de ventilatie-unit. Deze wisselaar is bij de ComfoAir Q  diamantvormig en heeft een groot oppervlak. Dat maakt hem extreem efficiënt: u wint tot wel 92,3% van de warmte terug!

Intelligente bypass

De modulerende bypass maakt een perfecte mix van de lucht die door de warmtewisselaar gaat en de lucht die rechtstreeks van buiten komt. Hij maakt zelf de balans op voor de beste keuze. Een intelligent staaltje techniek, dat zorgt voor de perfecte temperatuur in elk seizoen. Energie-efficiëntie, comfort én gegarandeerde vorstbescherming.


Gezond en comfortabel wonen

De Zehnder ComfoAir Q verzekert u van een perfect evenwicht tussen toevoer- en afvoerlucht. De innovatieve sensortechnologie houdt het binnenklimaat gezond en energie-efficiënt zónder dat u inlevert op wooncomfort. De bewoner hoeft daar helemaal niets voor te doen: alles gaat automatisch.

In stilte genieten

Genieten van zuivere en gezonde lucht, doet u het beste in alle rust. Puur comfort hoort u natuurlijk niet, dat voelt u alleen. Gelukkig heeft de Zehnder ComfoAir Q de stilste ventilatoren die op de markt verkrijgbaar zijn. En dat mét een optimale luchtdoorstroming.

ComfoValve Luna S, Luna S, supply air valve, design valve, living, woman, child, couch, fresh air, house, private garden

Ideale temperatuur

Balansventilatie houdt de lucht gezond, zónder tocht of temperatuurverschil. De modulerende bypass berekent hoeveel frisse, binnenkomende lucht er wel of juist niet door de warmtewisselaar moet. Dat doet het met temperatuur- en vochtsensoren en een intelligent algoritme. ’s Zomers zorgt dat bijvoorbeeld 's nachts voor die prettige extra koelte.

Lees meer over de intelligente bypass

Always the best climate, Shooting 2016, bedroom, sleeping room, sleeping men, bed

De ComfoAir Q eenvoudig installeren

Met een luchtdebiet van 350, 450 of 600 m³/h is de ComfoAir Q er voor elke woning. In drie stappen voert de geïntegreerde ingebruikname-assistent u naar een optimale instelling, gevolgd door een systeemcontrole. Zo is de installatie makkelijk, snel en veilig! Verandert de situatie? U kunt zelfs de toe- en afvoerkant eenvoudig wisselen door de instelling aan te passen. 

ComfoAir Q op uw manier

De Zehnder ComfoAir Q is in elke situatie gebruiksvriendelijk. Er zijn verschillende opties om de ventilatie-unit te bedienen: met de display op het apparaat, een KNX-interface, handmatige bedieningen en sensoren. Of kies voor de ComfoControl app. Handig, bediening en service op afstand!

Bekijk alle besturingsopties

Always the best climate, Shooting 2016, couple, pair, twosome

Maak uw ComfoAir Q compleet met het luchtverdeelsysteem

Soms zijn dingen gemaakt voor elkaar. Zo ook de ComfoAir Q en het Zehnder luchtverdeelsysteem. Deze brengt de verse lucht precies op de juiste plek in huis. De componenten sluiten naadloos op elkaar aan. Alles voor een compleet en luchtdicht ventilatiesysteem.

Bekijk Zehnder luchtverdeelsystemen

CGI, exploded view

Koelen en verwarmen met ComfoAir Q

De ComfoAir Q breidt u makkelijk uit met Zehnders toepassingen voor koelen en verwarmen: ClimateSwitch. It's in the name. Deze slimme Zehnder technologie wisselt tussen de seizoenen. Helemaal vanzelf. Zo is het 's zomers koel in huis en comfortabel in de winter. En altijd met verse lucht! 

Verwarmen en koelen met ventilatie

ComfoAir Q filter vervangen

De filter van de unit vervangen is belangrijker dan u denkt. Want als u elk half jaar de luchtfilter van de ComfoAir Q vervangt, houdt u het systeem energiezuinig en stil. En bent u verzekerd van de gezondste lucht. Last van allergieën aan de luchtwegen? Overweeg dan de “F7/ISO ePM1”-filter. Deze houdt ook pollen en stof tegen.

Bestel eenvoudig originele Zehnder filters
Comfo Air Q, cut-out plate, flat, straight,CA Q,

De voordelen van enthalpie

Voegt u een enthalpiewisselaar toe aan uw ComfoAir Q, dan gaat uw luchtkwaliteit omhoog. Een enthalpiewisselaar zorgt namelijk voor een perfecte vochtbalans. En die balans heeft veel voordelen: de bewoner ervaart meer comfort en de woning wordt duurzamer. Benieuwd?

Lees alle voordelen

Vilmsi 7, apartment house, Estonia, Tallinn, renovation, 2019, living room, reference
Vind een installateur bij u in de buurt
Ga naar de installateur vlakbij en bespreek samen wat er mogelijk is voor uw wensen.
installer, create, 90th birthday, shooting, living room, man, sitting, Charleston

Zehnder ComfoAir Q in beeld

Vakinhoudelijk meer weten over de ComfoAir Q? Deze systeem D ventilatie-unit uitbreiden met een verwarm- en koeloplossing? Bekijk hier alles over de ComfoAir Q.

Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.