Balansventilatie in de gestapelde woningbouw

  • Continue aanvoer van verse lucht
  • Continue afvoer van vervuilde lucht
  • Energiezuinig & gezond
  • Collectieve en individuele oplossingen

Energiezuinig & Gezond

Bij ventilatie met warmteterugwinning, WTW-ventilatie of ventilatiesysteem D genoemd, wordt evenveel verse lucht in de woning toegevoerd als gebruikte lucht afgevoerd. Het is een energiezuinige en gezonde manier van woonhuisventilatie. In de winter wordt de lucht voorverwarmd door warmteterugwinning, in de zomer wordt de lucht juist gekoeld door de koelteterugwinning. Hiermee is balansventilatie met warmteterugwinning een passende oplossing in het voorkomen van oververhitting in de woning. Zehnder heeft diverse slimme warmteterugwin-units in het assortiment voor nieuwbouw en renovatie.

Individuele oplossingen

Met een individuele WTW-oplossing bied jij de bewoner gegarandeerd een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. In iedere woning staat een ventilatie-unit waarbij de lucht wordt toe- en afgevoerd via collectieve kanalen.

Hoe werkt het?

Om het formaat van de WTW-unit en de diameter en grootte van de componenten van het luchtverdeelsysteem te bepalen, kijk je naar de grootte van de woningen waarin het systeem geplaatst moet worden. De formaten zijn afhankelijk van het aantal kuub dat je in de woning wilt ventileren.

Systeemplan 200-350 m³/h

Voor woningen van 200-350m³ adviseren wij het volgende systeemplan.

Systeemplan 350-450 m³/h

Voor woningen van 350-450m³ adviseren wij het volgende systeemplan.

Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.