Infographic van de merkwaarden van Zehnder, nummer één klantenkeuzes, uitmuntend team, geweldige oplossingen, producten en services

Bedrijfsvisie en -ambitie

We zijn een globale leider in het bieden van oplossingen voor een energie-efficiënt, gezond en comfortabel binnenklimaat met in de kern aandacht voor ventilatie.

Onze visie wordt uitgedrukt door onze slogan: 

altijd het beste klimaat

Het succesverhaal van een Zwitserse familie

Zehnder groeide van een klein mechanisch atelier gerund door een familie in Gränichen in Zwitserland, tot een toonaangevende internationale leverancier van oplossingen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. De roots van het bedrijf zijn verweven met het ondernemerschap van de familie Zehnder die het bedrijf al meer dan 125 jaar vorm geeft. Hans-Peter Zehnder is voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf sinds 2014. Samen met de leden van de raad en de uitvoerende commissie zorgt hij ervoor dat Zehnder op koers blijft voor de ondernemingsstrategie op lange termijn. Ondertussen staat de volgende generatie klaar in de coulissen. Milva Inderbitzin-Zehnder, de dochter van Hans-Peter Zehnder is de vijfde generatie van de familie die lid is van de raad van bestuur. Nog een voorbeeld van de vastberadenheid van de familie Zehnder om in de toekomst blijvend verantwoordelijkheid te nemen voor de groep.  

Hans-Peter Zehnder met zijn dochter Milva Inderbitzin-Zehnder buiten
Hans-Peter Zehnder met zijn dochter Milva Inderbitzin-Zehnder buiten
Met trots stel ik de nieuwe generatie van de raad van bestuur voor.

Milva Inderbitzin-Zehnder

Oplossing voor een perfect binnenklimaat

Wist u dat we 90% van onze tijd binnen doorbrengen? Zehnder heeft als missie om met oplossingen van topkwaliteit een gezond comfortabel binnenklimaat te bieden. Leefruimtes worden op een comfortabele temperatuur gehouden door onze radiatoren en verwarming & koele plafonds terwijl onze ventilatieoplossingen ervoor zorgen dat u 24/7 frisse, schone lucht kunt inademen.

Feiten en cijfers: Uitmuntendheid sinds 1895

We ontwikkelen en vervaardigen onze producten in onze eigen productiesites in Europa, China en Noord-Amerika. We hebben verkoopactiviteiten in meer dan 70 landen en voeren deze uit via lokale verkoopondernemingen en vertegenwoordigingskantoren.

Zehnder Group-website

Infographic van de wereldkaart van Zehnder Group met alle verkoopondernemingen en vertegenwoordigingskantoren in meer dan zeventig landen
Noord-Amerika

Canada
VS 

EMEA

Oostenrijk
België
Tsjechië
Estland
Finland
Frankrijk
Duitsland
Hongarije
Italië

EMEA

Nederland
Noorwegen
Polen
Spanje
Zweden
Zwitserland
Turkije
Verenigd Koninkrijk

Azië-Stille Oceaan

China

16

Productiesites

70

Landen

4.000

Medewerkers

25.000

Opgeleide klanten per jaar

Een geschiedenis van geweldige innovaties en constante verandering

Wat is het geheim achter het succes van Zehnder? We grijpen kansen terwijl we op lange termijn en duurzaam plannen. We streven naar innovatie en willen onze klanten continu het beste binnenklimaat bieden. 

125 jaar geschiedenis van Zehnder

Recente mijlpalen

industry, filtech, product image
2022
Groei stimuleren

Zehnder zet met de overname van Filtech en Aria Brands nog een strategische stap in het stimuleren van groei in de ventilatie-industrie en versterkt het bedrijf zijn technologische expertise.

Inside Zehnder logistic center in lahr germany for CAS
2013
Opening van het logistiek centrum

De opening van het logistieke centrum van Zehnder in Lahr, Duitsland, biedt een hub voor Europese leveringen en is een enorme stap voorwaarts in de ontwikkeling van de klantenservice-activiteiten van het bedrijf.

2007
Industrie in het vizier

Zehnder realiseert een vierde zakelijk gebied met luchtzuiveringssystemen voor de industrie, logistiek en de voedingsmiddelen- en drankensector.

Onze vijf kernwaarden

Deze waarden komen deels van de Zwitserse roots en zijn na verloop van tijd verder ontwikkeld. De waarden evolueren ook en ondersteunen de aanhoudende hermodellering van het bedrijf.

De waarden worden als volgt omschreven:

 • Het is ons doel om altijd de eerste keuze te zijn voor onze klanten en partners. We stellen de juiste vragen om hun behoeften te begrijpen.
 • We investeren in langdurige samenwerking met onze klanten.
 • Het creëren van een win-winsituatie is altijd ons doel
 • Wij doen op een duurzame en eerlijke manier zaken. Wij geven om het milieu.
 • We hebben en tonen respect, ongeacht welke cultuur, welk geslacht, welke functie of welke anciënniteit onze collega's ook hebben, we waarderen hun bijdrage. We accepteren geen intimidatie en discriminatie. We behandelen anderen zoals we zelf behandeld willen worden.
 • We zetten ons in voor een solide werkethiek, integriteit, eerlijkheid en kwaliteit, tegenover onze klanten, onze partners, onze stakeholders en de samenleving.
 • We stimuleren en ondersteunen onze medewerkers om een bijdrage te leveren aan de samenleving.
 • We hebben een positieve houding ten opzichte van onze collega's, gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect.
 • We leiden door vertrouwen, niet door controle. Dit omvat het recht om fouten te maken en de bereidheid om ervan te leren.
 • Het team krijgt de eer, de leider neemt de verantwoordelijkheid.
   
 • We willen leren van onze klanten, onze concurrenten, onze partners en collega's uit alle verschillende gebieden en culturen
 • We communiceren op een open en directe manier en delen ervaringen met onze collega's.
 • We scheppen niet op, we vermijden mooie woorden en hypocriete of cynische opmerkingen.
Wilt u lid worden van ons team?
Start uw loopbaan bij Zehnder
Man die werkt met een Zehnder Charlston-radiator

Gezondheid en duurzaamheid vormen de drijvende kracht achter onze ambities

Voor Zehnder Group is duurzaam ondernemen een kans om voordelen voor klanten, groei en rendement te genereren zonder een negatieve impact op het milieu en de samenleving. We willen in de toekomst graag nog een stap verder gaan. We streven ernaar om een regenererende impact te hebben op het milieu en tegelijkertijd biodiversiteit te beschermen.  

Meer informatie

Think Global – Act Local

 • Luchtvervuiling, allergieën en het feit dat we 90% van ons leven binnen doorbrengen, maken een gezond binnenklimaat essentieel.  
 • Onze producten zijn gebaseerd op het behouden en verbeteren van de gezondheid.  
 • Gebouwen zijn verantwoordelijk voor ~40% van het wereldwijde energieverbruik en ~36% van de uitstoot van broeikasgassen.  
 • Onze producten helpen het energieverbruik te verminderen met behoud van een hoog comfortniveau. 
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.