Gezond Renoveren

Renoveer iedere zone in huis comfortabel met duurzame ventilatie en verwarming

Duurzaam verbouwen of renoveren levert veel op

Door te verbouwen of renoveren worden huizen mooier, energiezuiniger én gezonder. Het is een duurzame investering voor meer woonplezier. Ook verhoogt de verkoopwaarde van de woning. Een absolute win-win-win situatie.   

EPB rekentool

Zehnder stelt de EPB rekentool beschikbaar om u te helpen de juiste keuzes te maken in uw nieuwbouw- of renovatieproject. Aan de hand van deze rekenmodule berekent u de EPB-score voor uw woning. De score geeft een goede indicatie weer van uw energieverbruik. Officiële EPB berekeningen gebeuren door een erkende EPB-verslaggever.

EPB-waarde berekenen

Isoleren = ventileren

Het isoleren van een huis bespaart energie. Maar wist u dat ventilatie enorm belangrijk is als u isoleert? Wanneer u een huis isoleert, wordt het luchtdichter en kan er minder zuivere lucht binnenkomen. Indien u niet ventileert, blijven vocht en vervuilende stoffen in de lucht hangen. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en allergieën. Door te ventileren wordt de lucht ververst en worden vocht en vervuilende stoffen afgevoerd. Dat is goed voor de luchtkwaliteit in huis en verkleint het risico op gezondheidsproblemen. Zorg dus voor voldoende ventilatie wanneer u uw huis isoleert, bijvoorbeeld met ventilatieroosters, een mechanisch ventilatiesysteem of via balansventilatie.

Voor een duurzamere wereld

Energiezuinig (ver)bouwen

Door de opwarming van de aarde verandert het klimaat wereldwijd. Aan de ene kant valt er meer en vaker neerslag waardoor onze straten vollopen en rivieren overstromen. Aan de andere kant zijn er steeds meer extreem warme dagen en hebben we last van droogte. Via het klimaatakkoord van Parijs hebben ruim 200 landen afspraken gemaakt om klimaatverandering aan te pakken. Ook België neemt deel. Zo is bepaald dat we de uitstoot van broeikasgassen moeten terugdringen. De maatregel ‘energiezuinig (ver)bouwen’ is daar een onderdeel van. 

Sunset, wheat field, father with child, sustainable, Windmill

Maak de juiste renovatiestappen

Wanneer u uw huis gaat verbouwen of renoveren om het duurzamer te maken, dan zijn er veel dingen om rekening mee te houden. Zehnder kan u helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw huis én bijgevolg een gezondere leefomgeving bieden terwijl u bespaart op energiekosten. U kunt kiezen voor verschillende niveaus van ventilatie en verwarming, afhankelijk van budget en wensen.

 

Wilt u ook andere dingen aanpassen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp? Zehnder helpt u de juiste stappen te zetten. Zo verbouwt of renoveert u iedere zone in huis comfortabel met duurzame ventilatie en verwarming.

 

Maak de stap naar een duurzame woning!

Level 0

Raamventilatie is wanneer lucht in huis binnenkomt via het raam of via raamroosters. Dit is meestal niet genoeg om een goede luchtkwaliteit in huis te bekomen. Het is ook niet zo comfortabel door koude tocht en het kost veel energie om de koude lucht op te warmen. Echter omdat er geen ventilatiesysteem is, is er geen investering nodig om dit aan te kopen of te onderhouden.

 

Level 1

Met mechanische afvoerventilatie is de luchtkwaliteit in huis beter dan bij raamventilatie. Maar het is nog steeds niet zo comfortabel en het kost veel energie om de koude lucht op te warmen. Het ventilatiesysteem is niet duur om aan te schaffen en te onderhouden. Ook gaat het systeem lang mee.

Level 2

Decentrale ventilatie zorgt via een ventilatie-unit in de buitenmuur voor verse lucht in één kamer van het huis. Het systeem zorgt voor een betere luchtkwaliteit en vergt minder energie. Het comfort is matig tot goed.

Level 3

Met een balansventilatie-unit wordt zuivere lucht naar binnen gebracht en vuile lucht afgevoerd. Dit zorgt voor een aangename temperatuur en altijd gezonde lucht in huis. Het comfort is hoog, de energiekosten zijn laag. Het totale systeem is een duurzame investering vanwege de vele voordelen op vlak van gezondheid, het wooncomfort en het energieverbruik.

Level 4

U kunt nog meer voordelen halen uit een wtw-unit door klimaatmodules toe te voegen. Hierdoor kan de ventilatie-unit ook koelen en verwarmen, waardoor u het hele jaar door een comfortabel binnenklimaat hebt en geen oververhitting in de zomermaanden. Met de klimaatmodules bespaart u nogmaals energie.

Duurzaam verwarmen

Om uw verbouwde of gerenoveerde huis volledig elektrisch te verwarmen maakt u gebruik van een warmtepomp voor warm water en vloerverwarming voor aangename warmte op de begane grond. In combinatie met een Zehnder plug-in radiator in de slaap- en badkamer, zijn álle ruimten in huis snel en comfortabel warm te krijgen. En omdat de zonnepanelen worden gebruikt voor energieopwekking, is elektrisch verwarmen ook nog eens een hele duurzame oplossing.

Voor elk renovatieproject een passende oplossing

Oplossingen

Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.