General requests

+49 7821 586-0

Requests for proposal

+49 7821 586-1

Service- und spare parts

+49 7821 586-2

Allgemeine Anfragen

Zum Kontaktformular

Angebotsanfragen

Zum Kontaktformular

Service- und Ersatzteile

Zum Kontaktformular
Login Form
Win warmte én vocht terug met een

Enthalpiewisselaar

Droge lucht in huis? Voeg dan een enthalpiewisselaar toe aan uw balansventilatiesysteem. Met een enthalpiewisselaar is de vochtbalans in huis altijd perfect op peil. Bovendien bespaart hij 25% meer energie ten opzichte van een gewone wisselaar.

  • Altijd de perfecte vochtbalans

  • Bespaar energie
  • Makkelijk in onderhoud

Meer comfort met ventilatie

Een Zehnder enthalpiewisselaar is dé aanvulling voor de ComfoAir Q. Hij wint niet alleen warmte en koelte terug, maar ook vocht. Zónder vuile lucht of geurtjes. Wanneer het winter - en de lucht erg droog - is, houdt de enthalpiewisselaar het ‘goede’ vocht van koken en douchen binnen. In de droge zomer is dat andersom en houdt hij het vocht juist buiten. Zo is de gevoelstemperatuur een stuk aangenamer. Bovendien hoeft er minder te worden gestookt of gekoeld. Dat scheelt in combinatie met de ComfoAir Q al snel 25% aan energie.

Hoe werkt een enthalpiewisselaar?

Een enthalpiewisselaar in het balansventilatiesysteem brengt vocht over tussen de luchtstromen, zonder dat er geurtjes of ongezonde luchtjes meekomen. Dat wordt geregeld door Zehnders gepatenteerde membraanconstructie. Er is geen condensatie, dus een condensafvoer is niet nodig. Ook is het energieverbruik en geluidsniveau lager.

 

[Translate to Nederlands:] enthalpiewisselaar voor minder droge lucht in huis

Makkelijk in onderhoud

Door de gepatenteerde membraanconstructie is de Zehnder enthalpiewisselaar, in tegenstelling tot veel andere enthalpie-oplossingen, makkelijk te reinigen met een beetje water. Daardoor blijft de hygiëne op peil en blijft de wisselaar altijd goed zijn werk doen.

[Translate to Nederlands:] Een enthalpiewisselaar kunt u makkelijk schoonmaken

Zehnder ComfoAir Q met enthalpiewisselaar

Bekijk waarom luchtvochtigheid belangrijk is voor mens en woning

Waarom een enthalpiewisselaar?

De Zehnder enthalpiewisselaar is de perfecte aanvulling op de ComfoAir Q. Daarmee haalt u meer rendement uit het balansventilatiesysteem dan met een reguliere warmtewisselaar. De enthalpiewisselaar zorgt namelijk voor een gebalanceerde luchtvochtigheid; zo ontstaat er een comfortabel binnenklimaat.

Verrijkt de ComfoAir Q

Comfortabel binnenklimaat in elk seizoen

Constante service van Zehnder

Meer weten over ClimateSwitch?
Neem contact op met onze ClimateSwitch-experts