Reference, Germany, Großkarolinenfeld, Project Fischbacher, New construction, Construction site, Air distribution, Ceiling installation

Luchtverdeelsysteem nieuwbouw

Ronde, flexibele kanalen zijn geschikt voor toepassing in beton, verlaagde plafonds en voorzetwanden. Dat maakt de kanalen heel geschikt voor de luchtverdeling in nieuwbouwwoningen. Bekijk welke onderdelen je nodig hebt bij de installatie van dit systeem.

De voordelen van een luchtverdeelsysteem voor nieuwbouw

  • Sluit naadloos aan op de ventilatie-unit
  • Op voorraad bij de groothandel
  • Alles voor een compleet ventilatiesysteem
  • Ventilatieberekening én advies op maat

Ventilatieberekening maken 

Hoe het werkt?

Om het formaat van de balansventilatie-unit en de diameter en grootte van de luchtverdeelsysteem componenten te bepalen, kijkt u naar de grootte van de woningen waarin het systeem geplaatst moet worden. De formaten zijn afhankelijk van het aantal kuub dat u in de woning wilt ventileren.

Systeemplan 200-350 m³/h

Voor woningen van 200-350m³ adviseren wij het volgende systeemplan.

Systeemplan 350-450 m³/h

Voor woningen van 350-450m³ adviseren wij het volgende systeemplan.

Geïsoleerde kanalen

Het geïsoleerde kanalen assortiment bestaat uit nauwsluitende, luchtdichte én robuuste verbindingen en heeft hoge thermische eigenschappen.

Geluidsdempers

Om het geluidsniveau in een ventilatiesysteem tot het minimum te beperken raden we het gebruik van geluiddempers aan op de binnenhuisaansluitingen.

Zehnder ComfoTube 90

De Zehnder ComfoTube 90 kanalen worden gebruikt om lucht efficiënt vanuit de luchtverdeelunit naar de leefruimtes te verplaatsen met een zo laag mogelijk drukverlies.

 

Verdeelkasten voor ComfoTube 90

Gebruik een verdeelunit om de ventilatielucht vanuit het collectieve kanaal te verdelen richting de verschillende leefruimtes van een woning.

Roosterboxen voor ComfoTube 90

Om een ventiel of designrooster op het luchtkanaal aan te sluiten, is een roosterbox nodig.

Designroosters

Die functionele eigenschappen zijn leuk, maar het oog wil ook wat. Om de luchttoevoer- en afvoerkanalen in leefruimtes mooi af te werken hebben we verschillende designroosters in ons assortiment.

Ventielen

Zet de puntjes op de i van het luchtverdeelsysteem met een van de ventilatieventielen, die voor zowel toe- als afvoer beschikbaar zijn.

Ventilatieberekening en ontwerpadvies?

Op iedere ventilatievraag geven wij ventilatie-antwoord. We berekenen de luchthoeveelheden per ruimte en adviseren u over welk ventilatiesysteem en welke luchtverdeel- componenten het best geplaatst kunnen worden. Daarnaast kunnen we ook een ontwerpadvies voor de luchtverdeel- systeemcomponenten maken.

Ventilatie-advies op maat 

Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.