Het Zehnder luchtverdeelsysteem met balansventilatie

Click & Ready

Zehnder luchtverdeelsysteem

Snel in aanleg, krachtig in werking

Het Zehnder ventilatietotaalsysteem biedt voor elke situatie een kwalitatief en krachtig eindresultaat. In aanleg is het simpel, click & ready, met een perfect eindresultaat.

Top 4 voordelen van een Zehnder totaalsysteem

Icon, easy install, installation, tools, assembly, technical, maintenance

Plug & Play

De opbouw van een Zehnder ventilatiesysteem is zeer gebruiksvriendelijk. Alle Zehnder luchtverdeelcomponenten passen naadloos in elkaar en vereisen geen andere tools. Zo garanderen ze een snelle, solide, compacte en luchtdichte (klasse D) installatie.

Icon, Stage4, time, clock, alarm, reminder, timer

Tijdswinst

De innovatieve RapidLock® vereenvoudigt en verkort het werkproces door het aantal handelingen te verminderen. Hierdoor kan het werk sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Met het speciale afkortmes snijd je de luchtkanalen moeiteloos op maat.

Akoestiek

Akoestisch comfort is voor Zehnder altijd een prioriteit geweest. De combinatie van stille Zehnder ventilatie-units en geluiddempende Zehnder luchtverdeelcomponenten garanderen een optimaal akoestisch comfort.

Icon, Stage 4, currency, coin, capital, finances, money,

Energieverbruik

Een Zehnder ventilatie-unit gecombineerd met een goed gedimensioneerd Zehnder luchtverdeelsysteem zorgt voor weinig drukopbouw. Dit heeft een gunstige impact op het energieverbruik van het ventilatiesysteem. 

Click & Ready

Ontdek in onderstaande systeemtekeningen hoe je een goed werkend ventilatiesysteem opbouwt

Perfect op elkaar afgestemde componenten!

ComfoWell mounting plate CW420 8DN75, RapidLock Connector, 420 mm x 230 mm x 60 mm
Zehnder RapidLock®

Snel, eenvoudig en betrouwbaar! 

 

De Zehnder RapidLock® Connector is onze nieuwe ontwikkeling op het gebied van luchtverdeling en is ontworpen om het aansluiten van luchtverdeelkanalen eenvoudig en efficiënt te maken. In een handomdraai realiseert u een betrouwbare, luchtdichte en eenvoudig te plaatsen verbinding. Klik het kanaal in de RapidLock® en klaar! 

 

ComfoPipe Compact

Het ComfoPipe Compact kanaal staat in voor de verse luchtaanvoer en de luchtafvoer van het balansventilatiesysteem. Het geïsoleerde kanalensysteem garandeert een condensvrij luchttransport. Het systeem is heel eenvoudig te monteren met luchtdichte steekverbindingen (geen gereedschap vereist) en eenvoudig af te korten dankzij de snijmarkeringen.

ComfoEdge Dakdoorvoer

De ComfoEdge dakdoorvoer is een product waarbij functie en vorm mooi samengaan. Deze geïsoleerde stalen dakdoorvoer is geschikt voor buitenluchtaanzuig en afvoerlucht van het ventilatiesysteem. Hij is breed toepasbaar op hellende daken van 6° tot 60° en door de zeewaterbestendige poedercoating blijft de ComfoEdge zijn complete levensduur er mooi uitzien. Leverbaar in 3 aansluitdiameters van Ø125, Ø160 mm en Ø200 mm en in zwarte uitvoering. 

ComfoWell

ComfoWell is een compact en modulair systeem voor luchtverdeling, geluiddemping en luchtfiltering. Het assortiment bestaat uit 3 modules die zowel vrijstaand, gecombineerd of direct bovenop de unit gemonteerd kunnen worden.  De montageplaten zijn uitgerust met de nieuwe Rapid Lock Connector-aansluitingen voor een snellere en eenvoudiger verbinding met de ComfoTube 90 of 75.

ThermalShield

Naast ventileren ook uw woning koelen en verwarmen met het ventilatiesysteem? Door gebruik van geïsoleerde luchtkanalen wordt gekoelde of verwarmde lucht verdeeld over de woning, zonder energieverlies. Zo krijgt elke ruimte een aangename temperatuur met gezonde, verse lucht.

ComfoValve Luna-serie

De toe- en afvoer ventielen uit de ComfoValve Luna-serie maken indruk met hun perfect op elkaar afgestemde, slanke en subtiele design. Uiteraard voldoen ze aan de strengste eisen voor geluid en vermogen dankzij de buitengewoon stille luchtstromen terwijl ze tegelijk maximaal wooncomfort garanderen.

Comfo Valve Luna S and E, perspective of the ceiling cut-out,

Video | ComfoPipe Compact

Verken de montage mogelijkheden van ComfoPipe Compact. Ontdek hoe je componenten kunt inkorten met een zaag of mes, rechtstreeks kunt aansluiten op balansventilatie-units, en een demontabele en veilige verbinding kunt realiseren zonder lijm of kit. Bekijk de verschillende montagemogelijkheden, waaronder de dubbele mof en spieverbinding.

Gemak op de bouwplaats

Het Plug & Play Zehnder luchtverdeelsysteem vereenvoudigt het installatieproces. Met het speciale afkortmes worden kanalen eenvoudig op maat gesneden. De innovatieve Rapid Lock Connector (RLC) en dichtingsringen met coating garanderen snelle en luchtdichte steekverbindingen. Zo biedt dit systeem een zeer gebruiksvriendelijke en tijdsbesparende oplossing in diverse situaties.

Germany, Kenzingen, reference Schmidt, renovation, ComfoTube, o-ring, seal

Gemaakt voor elkaar

De componenten van ons luchtverdeelsysteem zijn letterlijk voor elkaar gemaakt. Met een beperkt aantal componenten, is een solide, compacte en luchtdichte installatie met maximale flexibiliteit te realiseren. Zo bieden we een oplossing voor elke situatie, voor nieuwbouw en renovatie en zowel voor verwarming als koeling. 

 

Hoe zit een luchtverdeelsysteem in elkaar?

Wij helpen je van A tot Z. Zodra de details van de woning bekend zijn, maken we een passende ventilatieberekening en een systeemplan. Daar staat op ingetekend wat je waar nodig hebt en hoe de kanalen lopen.

Productmanager Zehnder België

 

Click & Ready.

In 3 stappen het beste ventilatiesysteem

Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.