De energietransitie. Bent u er klaar voor?

Steeds meer woningen verduurzamen. Logisch! Het is beter voor het klimaat én voor de energierekening. Bijgevolg groeit dus ook de vraag naar professionals die weten hóe te verduurzamen. Om deze vakmensen daarbij te ondersteunen, ontwikkelden we ‘Gezond Renoveren’. Een nieuw totaalconcept waarmee u uw positie in de verduurzamingsmarkt versterkt o.a. met behulp van nieuwe producten, handige tips en trainingen. Word ook renovatie-expert met Zehnder! Zo bent u op tijd klaar voor projecten van de toekomst.

Duurzaam bouwen, anders denken

In 2050 moeten broeikasgasemissies met 85% gereduceerd zijn. Samen moeten we dan ook deze uitdagende taak volbrengen! Om de doelstellingen van het Klimaatakkoord te halen, hebben we een allesomvattende aanpak in (ver)bouwen nodig. Gelukkig groeit het bewustzijn dat met ventilatie (en verwarming) een woning flink verduurzaamd kan worden. Hoe dat precies werkt, tekenden we eenvoudig uit.

Zo werkt verduurzamen met ventilatie

Uw partner in gezond & duurzaam renoveren

Mensen een gezonde woonomgeving bieden. Comfortabel, met een lagere energierekening. Dat hebben we voor ogen als we aan onze producten en oplossingen werken. Elke dag opnieuw. Met een focus die op duurzaam ondernemen gericht is, zijn er oplossingen nodig. Zehnder heeft dergelijke oplossingen; voor elke renovatievraag, elke woning en elk budget. 

Ontdek dé renovatie-oplossing volgens Zehnder

Goed voor de planeet, goed voor u

De CO2-voetafdruk van bouwen en verbouwen moet substantieel omlaag. Daarom maken we bij Zehnder de switch van lineair naar circulair denken. Zo verleggen we onze focus van ‘nieuw’ naar het ‘verlengen’, en dus een langere levenscyclus van onze producten. En dat doen we door onze grondstoffen, techniek en data slimmer in te zetten.

Duurzaamheid en circulariteit

Renovatieproject? Level up!

Elk renovatieproject is anders. Steeds zijn er andere uitdagingen en (on)mogelijkheden. Om een succesvolle renovatie uit te voeren is er een duidelijk doel nodig. Om dit doel te bereiken zijn er slimme systemen nodig én moeten de juiste acties genomen worden. Met ons handige stappenplan kiest u makkelijk uit verschillende levels van ventilatie en verwarming. Waarbij u kunt upgraden óf kunt opschakelen naar een volgend level - net wat past bij de wensen en budget van uw klant. Er is altijd een match.

Level 0
Raamventilatie

Ventilatie alleen door raamroosters. Dit betekent dat de luchtkwaliteit vaak onvoldoende is. Ook het comfort is matig en de energiekosten hoog. Er zijn verder geen aanschaf- of onderhoudskosten.

Level 1
Mechanische afvoerventilatie

Ventilatie zoals level 0, maar afvoer gebeurt met ventielen in badkamer, keuken en toilet. De luchtkwaliteit is beter, maar het comfort is matig en de energiekosten zijn hoger. Het onderhoud is minimaal en levensduur lang.

Level 2
Decentrale ventilatie

In de kamer waar de ventilatie-unit in de buitenmuur is geplaatst, is er verse lucht. Hier is een sterk verbeterde luchtkwaliteit. Het comfort is matig tot goed. De energiekosten zijn lager doordat er gedeeltelijk balansventilatie is.

Level 3
Balansventilatie

De balansventilatie-unit voert constant verse lucht aan en voert vervuilde lucht af. Zo is er altijd gezonde lucht voorzien en hoog comfort met minder energie. Elke ruimte heeft eigen toe- en afvoerkanalen. Daardoor is de investering groter dan bij voorgaande levels. Het is echter wel een duurzame investering wanneer men kijkt naar de voordelen voor gezondheid, comfort en energie.

Level 4
Compleet binnenklimaat

U voegt klimaatmodules toe aan balansventilatie (level 3). Zo ventileert, koelt én verwarmt u in één systeem. Het intelligente systeem gebruikt warmte- en koudeterugwinning en wisselt zelf, op het meest gunstige moment. Dat maakt het systeem extreem energie-efficiënt en het gezonde antwoord op oververhitting. Zeer aangenaam met onze steeds hetere zomers.

Voor elk project een goed systeem. Welk type bouw wilt u verduurzamen?

Partners in renovatie.

Zo helpen we uw woning nieuw leven in te blazen.

Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.