Woonkamer radiatoren

Met een woonkamer radiator van Zehnder is het comfortabel warm in de woon- en slaapkamer wanneer jij dat wilt.

  • Unieke designs
  • Elektrisch of warmwater
  • Breed assortiment

Design radiator als statement

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden voor het plaatsen van een design radiator. Zo zijn er gebogen radiatoren, gehoekte radiatoren en ook afgeschuinde radiatoren te koop. Met zo’n design radiator in een speciale vorm, zijn er opeens veel meer mogelijke plekken waar de design radiator in de woonkamer geplaatst kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een design radiator als ruimtedeler (room divider) tussen de eetkamer en woonkamer.

Een andere mogelijkheid is het gebruiken van een radiator als leuning bij bijvoorbeeld een vide. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een lage, vrijstaande design radiator te gebruiken als bankje. In onderstaande FAQ lees je welke design radiatoren geschikt zijn voor de woonkamer en wat de beste plek is om ze op te hangen.

vanpagina's
Alban

Een modern, strak ontwerp dat door zijn geometrische vormen perfect past in elke badkamer.

Zehnder Alura Tech
Archibald

Naadloos gevormd uit één enkele gebogen stalen buis: ontwerper Leo Salzedo heeft een stijlvol en eigentijds ruimte-element gecreëerd dat functionaliteit combineert met een onderscheidend design.

Arteplano

Kunst: een statement.

Zehnder AX Spa
Zehnder Charleston
Zehnder Charleston Bar
Chime

De atleet onder de radiatoren – opvallend, zelfverzekerd en bestaande uit elegant gebogen ronde buizen.

Deseo Verso

Een modern design met uitzonderlijk comfort en uitstekende functionaliteiten.

Zehnder Excelsior
Zehnder Fare Tech
Zehnder Fina Lean Bar
Flow Form

De slanke en functionele vorm van deze radiator verleent hem de nostalgische charme van vroeg industrieel design.

Folio

Een indrukwekkend plat oppervlak, volledig gesloten randen en een zacht taps toelopend silhouet – een zeer aantrekkelijke lichte verschijning voor in de woonkamer.

Folio Belt

Een indrukwekkend plat oppervlak, volledig gesloten randen en een zacht taps toelopend silhouet – een zeer aantrekkelijke lichte verschijning voor in de badkamer.

Folio Glass

In zwart, wit of spiegelvorm, de elegante glasafwerking past harmonieus in het interieur.

Folio Hybrid

Het beste van twee verwarming filosofieën gecombineerd in één radiator.

Zehnder
Forma Air
Zehnder Forma Asym
Zehnder Forma Spa
Zehnder Kleo
Zehnder Kleo Spa (KLS/KLSD)
Zehnder Metropolitan
Zehnder Metropolitan Bar
Zehnder Metropolitan Spa
Zehnder Nobis
Zehnder Nova Neo
Zehnder Orbis
Zehnder Quaro
Zehnder Radiapanel
Zehnder Radiavector
Zehnder Ribbon
Zehnder Roda
Zehnder Roda Spa
Zehnder Roda Spa Air
Zehnder Roda Spa Air Asym
Zehnder
Roda Spa Asym - Centrale verwarming
Zehnder Roda Twist Spa Air
Splash

Golven van water voor het oog, maar daarachter golven van warmte – rust en beweging geïnspireerd op de kunst van zen.

Zehnder Subway
Zehnder Timia
Zehnder Toga
Zehnder Universal
Zehnder Vitalo Bar
Zehnder Vitalo Spa
Zehnder Yucca Asym
Zenia

Minimalistisch design dat perfect past in de moderne badkamer – elektrische handdoekverwarmer, handdoekdroger, infraroodstraler en boost heater in één

Altijd een aangenaam verwarmde woonkamer? Dat kan met een design radiator van Zehnder. Of je nou kiest voor een elektrische, een CV-uitvoering of een hybride design radiator: je ziet er altijd aangenaam warmpjes bij. De radiatoren van Zehnder zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en zijn daarnaast een lust voor het oog. Met het ruime assortiment en er altijd een design radiator die past bij het interieur van jouw woonruimte.

Veelgestelde vragen

Over Woonkamer radiatoren

Allereerst kun je kijken naar de vorm en kleur van de radiator. Veel mensen kiezen voor een design radiator omdat je veel tijd in de woonkamer en/of leefkeuken doorbrengt. Een design radiator die matcht bij het interieur is dan een meerwaarde. Daarnaast is de woonkamer vaak een relatief grote ruimte in je woning. Wil je een dat de ruimte snel opgewarmd is? Kies dan voor een design radiator met een groot vermogen. Een elektrische “Plug-in Radiator” is bijvoorbeeld als snelle verwarmoplossing een ideale aanvulling op de wat tragere vloerverwarming. Hoe groot de radiator moet zijn om de ruimte op te kunnen warmen, is ook afhankelijk van het vermogen van de design radiator en de grootte van de woonkamer.

Onder het raam

Van oudsher wordt geadviseerd om een radiator onder het raam te plaatsen. Dit heeft allereerst als reden dat via een raam koude lucht de woning binnen kan komen. Warme lucht stijgt op vanuit de radiator terwijl koude lucht vanuit het raam daalt. De twee luchtstromen ontmoeten elkaar waardoor de koude lucht wordt opgewarmd voor het de woonkamer instroomt. Tocht wordt hiermee voorkomen.
Een tweede reden om een radiator onder het raam te plaatsen, is het optimaal gebruik maken van de ruimte. De muur onder een raam wordt maar zelden gebruikt. Daarom zou het zonde zijn om een radiator aan een stuk muur te hangen dat wel een ander doel kan dienen.
 

Radiator ophangen achter meubel

Iets om in de woonkamer rekening mee te houden is dat het wordt afgeraden om een (design)radiator achter een groot meubelstuk te plaatsen. Hetzelfde geldt voor een plek in een gesloten nis of achter gordijnen. De radiator kan hierdoor de lucht minder goed opwarmen en de warme lucht minder goed verspreiden. Daarnaast bestaan er tegenwoordig design radiatoren die zo mooi zijn, dat het zonde is ze te verstoppen.
 

Niet te dicht bij grond en muur

Ruimte rondom de verwarming zorgt ervoor dat de lucht in een ruimte sneller verwarmd wordt. Plaats een radiator bij voorkeur niet lager dan 10 centimeter bij de grond. Wil je in de toekomst bijvoorbeeld een nieuwe vloer in de woonkamer? Dan kun je deze leggen zonder dat je last hebt van de design radiator. Voor wat betreft de afstand tot de muur is 3 tot 5 centimeter aan te raden.
 

Verticaal

Nieuwbouw huizen hebben tegenwoordig geregeld ramen tot op de vloer. Daarnaast zijn ze steeds beter geïsoleerd zijn en komt er minder koude lucht via het raam binnen. Daarom worden er ook steeds meer verticale design radiatoren aangeschaft. Naast dat ze praktisch zijn, zijn het ook nog een hele mooie radiatoren om te zien.

Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Offerte aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.